Kingdom

Kingdom

Itt a Búza...Hol a Búza?

Avagy 2000 évig teljes sötét?

2015. december 23. - kingdom

 Itt a Búza… Hol a Búza?

Elmélkedések a Máté 13:24-30-ig terjedő igeszakaszokról 1.rész

Jehova Tanújaként sokat foglalkoztatott talán téged is az a kérdés, hogy vajon C.T. Russell 1879-et megelőző századaiban, kik bizonyultak a  Máté 13. fejezetében "Búza osztálynak" a  Búzáról és Konkolyról szóló példázatban?

Mindig jelen volt a búza osztály?

Továbbá ha volt búza osztály, azok Jehova Tanúi gyökerei voltak?

Egyáltalán összeegyeztethető Isten személyiségével egy nagy, közel 2000 éven át tartó várakozási szünet?

Tényként ismert minden Jehova Tanúja előtt az, hogy az első században az utolsó apostol halálával, megkezdődött a nagy és általános hitehagyás. Ettől az évszázadtól kezdve Jehova Tanúi szerint, alapvetően nem volt Isten előtt elfogadott keresztény felekezet. (szervezet)

Avagy Isten várt egy emberre, akit C. T. Russell néven ismertünk meg, és akinek munkásságával végül újra azonosíthatóvá vált a "Búza" kiléte a Bibliakutatók, és a (későbbi Jehova Tanúi) szervezetének létre hozásával.

Most tekintsük át együtt milyen alapvető tényeket tudhatunk meg a Búza kilétével kapcsolatosan magából az ihletett iratokból.

1. tény

A búza mindig jelen volt !

Mt 13:28-29 Ő pedig azt mondta nekik: Valamelyik ellenségem cselekedte ezt. A szolgák erre azt kérdezték: Akarod-e, hogy nekilássunk, és kigyomláljuk azokat?29 Ő azonban így szólt: "Nem, mert amikor összeszeditek a konkolyt, azzal együtt esetleg a búzát is kiszaggatjátok.

Mindenekelőtt itt a gazda szellemi tulajdonságára szeretnek rámutatni.

Figyeld meg a gazda féltő szeretetét a Búza iránt! Hogyan féltette óvta azt nehogy még idejekorán, akárcsak véletlenül is elvesszen a konkollyal együtt? Hasonlóan, mint ahogyan egy apa féltve őrzi a gyermekeit.

Te is így ismerted meg atyádat? Avagy el tudnád akár csak képzelni róla, hogy engedje elveszni azokat, akik az övéi?

Képzeld csak el: hányan, de hányan kiálthattak hozzá az úgynevezett nagy hitehagyás évszázadai alatt, de imájuk talán a homályba veszett, pusztán mert még nem jött el a megfelelő, optimális időszak Isten számára?

Ez a szeretet Istenével tejesen összeegyeztethetetlen lenne! Legalábbis én nem így ismertem meg őt az evangéliumból.

Gondolj csak bele, ha valóban úgy lett volna, ahogyan a Jehova Tanúi vallásszervezete tanítja, hogy a konkoly teljesen elnyomta volna a búzát, akkor hogyan lennének igazak ezek az igeszakaszok?

„És íme, én veletek vagyok minden nap a világ végéig!”(Máté 28:20)

Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, mindig ott vagyok közöttük.”(Máté 18:20)

Vagy rámutatva a szüntelen atyával közös fáradhatatlan cselekvésre aminek meg a szombat nap sem vethetett teljesen gátat:

"Jézus azonban azt mondta nekik: „Atyám mindmáig munkálkodik, azért én is munkálkodom.”(Ján 5:17)

Mit bizonyít ez, ha nem azt, hogy Jézus soha nem hagyta cserben az övéit és nem hagyta, hogy a gyom teljesen elnyomja a Búzát! Vagyis nem ment majdnem 2000 év szabadságra várva a számára megfelelőbb időt.

 

2.tény

Együtt van jelen mindkettő!

„Hagyjátok együtt felnőni mindkettőt az aratásig.”(Máté 13:30 )

Mint láthatjuk a búza együtt nő a konkollyal.(A búza az isten által elfogadott,helyeselt keresztényeket,míg a konkoly azokat szemlélteti akik szellemi vadócok, a vad, képmutató hívők, mindenfelé a Krisztus gyülekezeteiben.)

Az-az egy időben van mind a kettő jelen!

Meddig? Az aratásig, vagyis a világ végéig.

Ezzel áthidalni látjuk mindazon évszázadokat, ezredeket; amiket általános nagy hitehagyásként tanítanak.

Jézusnak tehát gondja volt mindig az övéire; soha nem hagyta cserben őket!

Tehát nincs nagy szünet, és még csak mennyiségi utalást sem találunk a példázatban, hogy mikor melyik volt jelen nagyobb arányban. Búza tehát mindig volt, és azt sem mondja az írás,hogy lesz olyan időszak amikor a konkoly annyira elfogja nyomni a búzát,hogy az gyakorlatilag megszűnik létezni.

Azt a társulat elismeri, hogy nem tartható a 2000 éves sötétségről szóló tanítás. Ezért bár ködösen, de utalnak rá, hogy volt búza ezen idő alatt is, de nem fejtik kik is voltak ők valójában. De mind ez ideig egyetlen történelmileg feljegyzett vallási csoportról sem tudunk, akik legalább részben, de azonos tantételeket vallottak volna, mint Jehova Tanúi.

A következő részben a következő kérdéseket vizsgálom:

Ha tehát mindvégig volt búza, akkor azok Jehova Tanúival azonosak voltak?

Miért tűnik úgy, hogy Jehova Tanúi Vezető Testülete ódzkodik attól, hogy eredeztesse magát bármely keresztény csoporttól, akik az utolsó apostol halálát követő és az 1879-et megelőző köztes sötétség korszakaiban éltek?

Tehát érthető a választott középút: A társulat legutóbbi álláspontja szerint egy ködös - „nem tudjuk kik voltak azok”(a búza) kijelentés.

Vajon milyen kényszerítő okai vannak arra, hogy ekképpen nyilatkozzon?

 Kingdom

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kingdome.blog.hu/api/trackback/id/tr377723342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2015.12.24. 20:31:21

Örülök a blogodnak. Csak most találtam rád. Remélem hosszú életű lesz. :)

a századik juh 2016.01.03. 11:35:06

Én úgy tudom, hogy valamikor 2011 körül az jelent meg ezzel a témával kapcsolatban, hogy a konkoly csak az lehet, aki felkentnek mondja magát, de nem az. (Pl a pápa, a szervezet szerint) A búza pedig mindenki más. Sokak még abban a hitben voltak, hogyha valaki nem fogadta el a kiadványokat, az el fog pusztulni. PL a református Erzsike, aki mindíg szidja a tanúkat. Ezt a tanítást igazították ki úgy, hogy a református Erzsike ettől még nem gyom, mert nem mondja magát szellem által felkentnek.

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.01.03. 12:44:25

@a századik juh:
Amikor elkezdem foglalkozni a témával először kb. 3 éve akkor döbbentem rá,hogy a hivatalos ezzel kapcsolatos tanítás mekkora ellentmondásokat rejt .Éppen ezert nehéz konkrétan megtámadni a tanítást mert jelenleg úgy érzem valahol "is-is"az álláspontja a társulatnak,amolyan közép út(Nem tudom változott-e az elmúlt években).
Például amikor nézi az ember a Biblia ... társulati 2 részes DVD-et és amikor a nagy biblia védőkre reformátorokra kerül a sor,annyira pozitívan beszel ezekről az amúgy JT.-hoz merten teljesen más hitű emberekről,hogy az ember azt gondolna,hogy elismerik őket a "búza"-nak...De aztán mégsem.
A benyomást megadjak,de nem merik kimondani. Engem igazából az érdekelt,hogy miért nem?...Persze azóta mar tudom.

a századik juh 2016.01.03. 14:18:04

A kiválasztottság-érzés-illúzió miatt.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2016.01.03. 15:02:19

Nagyon örülök, hogy van feltámadás: a Kingdome blognak is! Köszönöm!
Nagyon jól Leleplezed a kis múlttal, de annál nagyobb mellénnyel bíró kisegyházak tarthatatlan álláspontját!

a századik juh 2016.01.03. 15:18:06

De hát már Ábel is Jehova tanúja volt.
Ez van az éleslátás könyvben.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.01.13. 22:25:00

Azért megtaláltalak - utolsóként- mint mindig...Majd körülnézek nálad, csak már késő van...
Jó szelet kívánok....

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.01.14. 17:20:13

Elolvastam, s a következtetés jó, logikus, Biblikus....
Habár szerettem volna kifejteni egy kicsit én is a témát, de inkább várok a folytatásra, mikor lesz ?

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.01.14. 19:26:55

@Csakegyember:
Szia!
Ezek nem uj postok. A második rész is mar vagy ket eve keszen van :) ...Ujragondolva es atjavitva tettem fel ujra öket.A masodik resz a napokban kerül föl miután meg egyszer atneztem. Mindezek ellenere te is kifejtheted.Kivancsi lennek te,hogyan latod a kerdest.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2016.01.14. 19:38:01

@kingdom: Megvárom, hogy mit hozol ki belőle, s utána kifejtem nézetemet...

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.01.14. 19:39:25

@Csakegyember: Közben ra talaltam a blogodra...miutan meg lattam a nicked mellet a linket,...most irok oda egy masik temat illetöen. :)
süti beállítások módosítása