Kingdom

Kingdom

Kérdések -Karácsony idején

2015. december 23. - kingdom

13019_jezus_szalma.jpg

Fenntartásaid vannak a Karácsony megünneplését illetően? Talán félsz megünnepelni azt? Menj végig az alábbi kérdéseken és próbálj őszintén megválaszolni azokra.

Kinek volt fontos Jézus születése?

Várták izgalommal, vagy figyelmen kívül hagyták?

Miért vették a fáradtságot, hogy elmenjenek Jézus születésének hírére Betlehembe?

Miért csak ők mentek el?

Milyen szívállapotra mutat ez rá?

Ellenben

Kik akarták megakadályozni Jézus születését?

Miért akarták azt minden áron megakadályozni?

Milyen szívállapotra utal, hogy ezt akarták elérni?

Összegezve:Elmélkedj

Ma kiknek fontos igazán Jézus születés napja?

Ha megemlékeznek róla, évről-évre, milyen szívállapotra utalhat?

Ki az, akinek nem érdeke, hogy a megemlékezz erről az ünnepről?

Milyen szívállapotra mutat ez attól, aki elakarja feledtetni veled ezt a kétségkívül világtörténelmi eseményt?

Mire indít téged mindezen kérdésekre adott válaszaid összegzése?

Ha azok köze tartoznál, akik szívesen lelkiismeret furdalás nélkül a betlehemi pásztorok alázatával és szívbéli örömével akarnak megemlékezni a világ megmentőjenek születésnapjáról. Akkor, írj és feltárjuk neked azokat a szentírási helyeket, amelyek megnyugtató módon utat nyitnak az életedben (talán újra) a karácsony megünneplésére szeretteiddel való meleg közösségben.

Addig is.

Áldott Békés karácsonyt!

Kingdom

kingdome77@gmail.com

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kingdome.blog.hu/api/trackback/id/tr828194942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a századik juh 2016.01.03. 11:49:16

Ez az érvelés JÓ!
Tetszik.
Oda-odaszúr... miközben egy más nézőpontra irányítja a figyelmet.

Nade megfeledkezel a VALÓDI ünnepről, az emlékünnepről!!!

Ezt az eseményt annyira áthatja az ünnepi hangulat, hogy csak na!

A szeretet, békesség is annyira áthatja, miként pl egy tupperware évzárót!

(ki evett? mennyien voltunk? tavaly mennyien voltunk? Láttad, Gizike kilöttyintette a bort, hehe, Jézus vére... és ilyen szellemileg mély beszélgetések koszorúzzák ezen jeles napot... amikor még az is meg van tíltva, hogy az emlékjegyek átadásakkor imát mondj magadban, mert ezzel tiszteletlenséget mutatnál Jehova teokratikus elrendezése után, lábbal tipornád a Jehova által kinevezett előadó imáját azzal, ha te is mondasz egyet, bizony, ez nem vicc!!!

Eljönnek a rokonok, ismerősök, ne ezen az egy órán múljon a barátság részükről egy évben. Előtte elhintjük a környéken a meghívókat, ami gyakorlatilag ingyen postai szolgálat a szervezet felé, semmint szent szolgálat...

Sajna sok tanú nem veszi észre, hogy bizony a karácsonyra, a szeretet ünnepére is érvényes az, amit a biblia mond: "a szeretet ellen nincs törvény".

Azzal, hogy gúnyolják és lebecsülik azon embereket, akik karácsonyoznak, éppen ők tiporják sárba ezt az intést. Sok család összejön ilyenkor, ami a tanúk esetében igen ritka, tapasztalataim szerint.

Ez lelkiismereti kérdés. (lenne)

kingdom · http://blogjt.blog.hu/ 2016.01.03. 12:56:34

@a századik juh:
Ez lelkiismereti kérdés. (lenne).
"Sok család összejön ilyenkor, ami a tanúk esetében igen ritka, tapasztalataim szerint."

...Erről rengeteg helyi tapasztalatom van :) Es élnek is sokan a lelkiismerettel,persze csak úgy finomban.
Karácsony ugyan nincs,de sok neves helyi elöljáró családnak pont ekkor voltak a nagy családi összejövetelei,...mintegy pótolva a karácsony hiányt. -Egy testvérnő aki azért nevelgette a pulykákat az udvarán,hogy úgymond "karácsony idején" meglegyen a főfogás amikor összejön az amúgy nagy múlttal rendelkező Tanú nagycsalád... persze az ilyen összejövetelek mind csak árnyékai az igazi karácsonynak.

a századik juh 2016.01.03. 14:16:45

@kingdom: Jaja, de volt ellenkezőre is példa: a lelkes testvérnők azért mószerolták be a testvért, mert színváltós led szalagot tett a házára kívülről, ÉPP KARÁCSONY IDEJÉN!!! Meg is lett jegyezve rendesen.

Bezzeg a keresztelkedésed dátumát simán megünnepelheted születésnaphoz igencsak hajazó bulival, azzal semmi gond, az teokratikus, nyílván, elképzelhetően, valószínűleg Jób fiai is a maguk napja alatt a keresztelkedésük napját ünnepelték.
süti beállítások módosítása